Selecteer een pagina

EFFECTIEF COMMERCIEEL COMMUNICEREN Locatie: Vliegveld Teuge

Datum en tijd eerste sessie
23 mei 2024
09:00 - 17:00

Vervolgsessies
Dag 2: 17 juni 2024, 09.00 – 17.00 uur
Dag 3:   4 juli 2024,  09.00 – 17.00 uur

EFFECTIEF COMMERCIEEL COMMUNICEREN

In drie dagen leer je de principes van effectief commercieel communiceren: Om aan te sluiten bij de behoefte van de klant, zijn specifieke wensen te ontdekken, het juiste aan te bieden, op het juiste moment af te sluiten, is goed communiceren met de klant van groot belang. De klant is vaak al voorgeïnformeerd en weet al aardig welke kant hij op wil. Het komt er dus op aan, zeker in deze tijd van informatiekill om de juiste dingen te doen om de klant bij jou te laten kopen. De juiste communicatie inzetten op het juiste moment is cruciaal voor het winnen van de opdracht.

Communicatie dus. Tijdens deze drie dagen leer je effectief luisteren en de informatie dusdanig verwerken dat je in staat bent de vertaling te maken naar een niet te missen aanbod, waarin de klant herkent dat je hem begrepen hebt en het best mogelijk voorstel doet, dat precies aansluit op zijn wensen.

Op de tweede dag wordt je letterlijk ondergedompeld in de wereld van de luchtvaart, daar waar goede communicatie letterlijk van levensbelang is. De wetten van de luchtvaart hebben aardig wat overeenkomsten met de wetten van verkoop. Je gaat op die dag vliegen in een professionele Boeing 737 simulator. Je mag plaatsnemen in de verkeerstoren om ook daar de communicatie goed in te zetten en je krijgt nog te maken met een grootschalige crisis.
Door zelf te ervaren hoe ingewikkeld luisteren is, laat staan teruggeven wat je hebt gehoord, word je je meer bewust van het belang daarvan. Het is een hele dag ervaren wat je zelf moet doen om effectief te communiceren, dus snel en zonder fouten! Net sales dus, ook genoeg dynamiek, last minute beslissingen, veranderende situaties, etc. De lessen die je tijdens deze dagen leert, gaan je de rest van je salesleven helpen om de juiste communicatie met de klant aan te gaan. De vertaalslag van dag 2 naar je eigen praktijk doen we op dag 3. Een training die je lang zal heugen en de geleerde vaardigheden laat je nooit meer los.

Doel
Doel van de trainingsdagen is dat je na de training, door inzet van de juiste communicatievaardigheden, het gesprek zowel intern bij je collega’s als extern bij de klant op een nog professionelere manier kunt voeren.
Het gaat er dus om het gesprek aan tafel zo duidelijk mogelijk te voeren, zodat beide partijen, gesprekspartner en jij een meer dan goed gevoel hebben na afloop.

Jouw profiel
Effectief commercieel communiceren is gericht op de adviseur, verkoper of account manager die een actieve rol wil spelen en het verschil wil maken in de communicatie met zijn klant. U beschikt over basis commerciële vaardigheden. Opleidingsniveau HBO+.

Programma

  • Foutloos leren communiceren
  • Vraagtechnieken
  • Readback, Set, Check
  • De kans op verrassingen minimaliseren
  • De vertaalslag van luchtvaartcommunicatie naar klantcommunicatie
  • Commitment verkrijgen/next step

Investering
Deelname Effectief Commercieel Communiceren, inclusief opleidingsmateriaal en catering overdag: € 499,00* per deelnemer per dag.
2e en volgende deelnemers krijgen 10% korting.
*Wij kunnen vrij van BTW factureren

Ik wil mij inschrijven!

Er kunnen nog geen reserveringen worden geplaatst voor dit evenement.