Selecteer een pagina

Ondernemers die denken dat straks met de nieuwe werkelijkheid, het oude normaal weer terugkomt, zullen in veel gevallen van een koude kermis terugkomen.
Veel teamleden hebben elkaar het afgelopen jaar vooral digitaal mogen ontmoeten. Gevangen in een schermpje met niet veel meer zichtbaar dan gezicht en hals.

En (hopelijk zeer) binnenkort komen we weer bij elkaar. Alleen, mensen en hun gedrag veranderen in een jaar. Zeker in het afgelopen jaar. Dus ervan uitgaan dat alles weer marcheert zoals het deed een jaar geleden? Die kans is niet zo groot.

Tijd voor een reset dus.

 

Groot voordeel is, dat we gelijk die onvolkomenheden en zaken die het afgelopen jaar zijn blijven liggen, kunnen oppakken en er wat aan doen.

Om die reset goed in te zetten hebben we de 5 belangrijkste tips voor een RESET DIE WERKT, voor je op een rijtje gezet:
  1. Creƫer een omgeving waarin open gecommuniceerd kan worden. Denk aan het vertrouwen in elkaar en in het nieuwe NU.
  2. Geef mensen tijd en ruimte om hun verhaal een plek te geven. En om de nieuwe werkelijkheid te omarmen. Faciliteer als leidinggevende waar behoefte aan is. Zorg dat mensen hun motivatie op peil kunnen houden.
  3. Zet gezamenlijk de reset van werkprocessen en nieuwe methodieken op. Zet als leidinggevende de kaders uit en laat je medewerkers het inkleuren. Zij weten vaak wat beter kan, maar ook wat niet kan. Hou ook rekening met een veranderende vraag van je stakeholders.
  4. Bouw regelmatige momenten van reflectie in en ga met je team na wat verder verbeterd kan worden.
  5. Maak een (nieuw) teamprofiel. Grote kans dat het gewijzigd is, het afgelopen jaar. Meten is weten, voor jou en je medewerkers. Het helpt om de communicatie te verbeteren.

Begin je nu al voor te bereiden. Zet de reset in de steigers. Start nu, dan loop je straks niet achter de feiten aan.